05 maart 2008

AACE-congres

Vanaf 3 tot 7 maart vindt in Las Vegas, Nevada het AACE-congres plaats. Dit congres richt zich op o.m. op het gebruik van multimedia in de lerarenopleiding. Op drie maart waren een aantal pre-workshops. Enkele impressies van de workshops die we op 4 maart konden bijwonen, focus op ePortfolio. ( congresinfo)
1.Raymond Pastore (Bloomsdale Univ.,USA) bouwt met z`n studenten een web-folio. Om dit te organiseren kan iedere student een webdomein aankopen (70 dollar). Deze webruimte is eigendom van de student. Deze webruimte wordt naast het L.M.S. (learning management system) gebruikt. Doel is dat de student – op basis van de ICT-training die de docent aanreikt- zelf de webruimte inricht en hiermee z,n ePortfolio opbouwt. De student heeft m.a.w. volledig ownership. Opvallend is dat slechts 3,14 % na afstuderen effectief dit ePortfolio onderhoudt. Geven van student-ownership blijkt m.a.w. niet altijd garant te staan voor het verder onderhouden van een ePortfolio.
2.Compleet tegenovergesteld daaraan is het ePortfolio-systeem gebruikt in Univ. Of South Alabama, USA. Paige Baggett vertelde tijdens haar sessie dat daar een top-downsysteem wordt gebruikt.
3.Tot slot, een ePortfolio-methodiek uit Curtin Univ. Of technology, Ausralia. Volgens Lina Pelliccione gebruiken ze daar een powerpoint-presentatie om een ePortfolio op te maken.(weliswaar multimediaal, met alle toeters en bellen dus). Deze methodiek –zoals daar gepresenteerd is het midden tussen ePortfolio en digital storytelling. Hierdoor krijgt het ePortfolio een zeer persoonlijke look.

Geen opmerkingen: